De kracht van microvezel: de feiten op een rijtje

Microvezeldoeken als schoonmaakproduct

De microvezeldoek, we kennen hem allemaal, maar hoe goed ken jij zijn werking? Het lapje textiel dat we gebruiken om onze huizen, spullen en kantoren mee schoon te maken heeft ons heel wat te bieden op het gebied van schoonmaken. In dit artikel gaan we in op de werking en voordelen van de microvezeldoek.

Wat een microvezeldoek precies is

Wat is een microvezeldoek nu precies? Een microvezeldoek is een stuk textiel dat bestaat uit lange ketens van synthetische vezels. Deze vezels zijn extreem dun, zo’n tien keer dunner dan een gemiddelde mensenhaar. Een microvezel draad weegt minder dan een gram per 10 kilometer lengte en bestaat uit ongeveer 70% polyester en voor 30% uit nylon. De uiteinden van de vezels zijn zo dun, doordat ze bestaan uit duizenden minuscule weerhaakjes. Hierdoor wordt het vuil van het oppervlak geschraapt en wordt het vastgehouden in de vele holle ruimtes ertussen. Ook heeft de stof een hoog absorberend en ontvettend vermogen. Het is dus zeer geschikt voor allerlei oppervlakken, van vloer tot aanrecht.

Hoe je een microvezeldoek gebruikt

Hoe je een microvezeldoek gebruikt voor je schoonmaakklus? Je maakt hem eerst goed nat onder de kraan, en wringt hem daarna uit. Vervolgens vouw je hem een aantal keren dubbel: zo heb je extra oppervlak om mee schoon te maken. Wanneer een zijde van je doek vuil is, vouw je hem gewoon om en begin je weer met een schoon stuk. Een microvezeldoek wordt gebruikt voor de schoonmaak in huis en in bedrijfsomgevingen. Je kunt hem op bijna alle oppervlakken gebruiken, maar pas wel op voor gevoelige materialen als glas (zoals bijvoorbeeld een bril) vanwege krasschade aan het oppervlak door de ruwe weerhaakjes.

Microvezels: een duurzame optie

Microvezels zijn een budgetvriendelijke en vooral duurzame optie. Microvezels hebben door hun scherpe vorm feitelijk een enorm oppervlak en zijn daarom slijtvast. Ook is het materiaal synthetisch en wasbaar in de wasmachine, waardoor je het keer op keer opnieuw kunt gebruiken. Een goede microvezeldoek kan zelfs honderden keren gewassen worden. Let er wel op dat goedkope varianten stukken minder lang mee zullen gaan. Om een microvezeldoek echt schoon te maken, volstaat een handwas niet. Het materiaal is wasbaar tot 95 graden, maar een temperatuur tussen de 30 en 60 wordt doorgaans aangeraden. Gebruik hierbij geen wasverzachter en stop microvezeldoeken nooit in de droger. Hier kan de temperatuur namelijk oplopen tot boven de 95 graden, waardoor de vezels van de doek kunnen gaan smelten en schade veroorzaken aan je machine. En dat is natuurlijk zonde, vooral wanneer je nét alles schoon hebt!

Microvezeldoeken bestel je direct bij Own The Floor

Ben je na het lezen van dit artikel toe aan een nieuwe set goede microvezeldoeken? In de webshop van Own The Floor kun je deze en meer schoonmaakbenodigdheden vinden en direct bestellen. Wij beschikken over uitgebreide kennis op het gebied van schoonmaak en schoonmaakartikelen en bieden expertise en kwaliteit. Meer weten over onze diensten en producten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doe je door het contactformulier op deze website in te vullen, een mail te sturen naar info@ownthefloor.nl of te bellen naar 071 532 6618.

    Vraag de brochure aan door onderstaande gegevens in te vullen

    * Verplichte velden