Hoe maakt u uw ramen schoon?

Onze tips om ramen schoon te maken zonder strepen

Het is normaal dat u wilt dat uw ramen er net zo vlekkeloos uitzien als op de dag dat ze werden geïnstalleerd. Schone ramen kunnen meer licht in uw huis doorlaten en u meer verbonden laten voelen met buiten. Maar het kan lastig zijn om erachter te komen wat de juiste manier is om uw ramen schoon te maken en tegelijkertijd de valkuilen van strepen en krassen te vermijden. Hier zijn enkele tips van Own The Floor voor het reinigen van ramen als een professional!

Kies een droge, bewolkte dag

Maakt u uw ramen schoon in de brandende zon, dan zal de reiniger opdrogen op de hete ramen voordat u hem kunt afvegen, waardoor moeilijk te verwijderen strepen achterblijven. Als het weer niet meewerkt, begin dan aan de schaduwzijde van het huis.

Verwijder eerst vuil en stof

Veeg voordat u aan de slag gaat vuil van het kozijn met een borstel of zuig het op met het speciaal opzetstuk voor uw stofzuiger. Dit voorkomt dat vuil in een modderige puinhoop verandert wanneer het wordt gemengd met een reinigingsmiddel. Heeft u een hor? Haal deze eruit en was het met heet, schuimend water en een zachte borstel. Daarna spoelt u het af en laat u het drogen voordat u het teruggeplaatst.

Gebruik zachte materialen

Gebruik een zacht, pluisvrij doekje bij het inwrijven van reinigingsmiddel. Een microvezeldoek is ideaal, maar een zachte en schone papieren doek werkt ook. Wrijf vanuit meerdere richtingen om strepen te voorkomen. Als u merkt dat u nog steeds strepen heeft nadat u uw raam heeft schoongemaakt, spoelt u het gewoon af met schoon water om de resterende reinigingsoplossing te verwijderen.

Niet schrapen!

Hoe hardnekkig bepaalde vastgekoekte materialen ook mogen zijn, gebruik nooit een mes of ander scherp voorwerp om ze af te schrapen. Dit kan blijvende krassen veroorzaken en uw ramen in de toekomst kwetsbaarder maken voor breuk. Gebruik in plaats daarvan één van onze reinigingsmiddelen die voorkomen dat vuil aan de ramen blijft kleven en het indien nodig meteen schoonmaakt. Zelfs permanente marker is te reinigen met de hoogwaardige glasreiniger en glasbeschermer van het topmerk 3M. Bekijk ons assortiment voor meer informatie.

Advies over schoonmaakmiddelen? Contacteer ons!

Bij Own The Floor hebben we uitgebreide kennis van de producten die we verkopen. We verzekeren u dan ook van de kwaliteit ervan. Wilt u meer weten over hoe u uw ramen schoon houdt of heeft u vragen over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doet u door het contactformulier op deze website in te vullen, een e-mail te sturen naar info@ownthefloor.nl of te bellen met 071 532 6618.

    Vraag de brochure aan door onderstaande gegevens in te vullen

    * Verplichte velden