Keukenvloer reinigen

Het schoonhouden van een keukenvloer doe je zo

Dag in dag uit loopt er personeel over de keukenvloer van uw restaurant of cafe. Etensresten, vettigheden, drankjes en ander vuil maken de vloer vroeg of laat smerig. Het is dan ook van belang dat de keukenvloer van een restaurant of cafe dagelijks zeer goed schoongehouden wordt. Hoe u dat het beste doet? Dat leest u in dit blog.

De drie stappen van het schoonmaken

Het goed schoonmaken van een keukenvloer bestaat in principe uit drie stappen:

  • vegen
  • antislip reiniger en ontvettingsmiddel aanbrengen
  • dweilen met water en onverdund bleekmiddel

Voor het allerbeste resultaat voegt u een keer per week, na stap twee, een extra stap aan dit proces toe: met een harde natuurharen borstel schrobt u de vloer met het eerder genoemde mengsel. Daarmee verwijdert u ook de laatste restjes van het vuil.

Ga voor een vetvrije vloer

Het is vooral belangrijk dat een vloer goed ontvet wordt. Zodra er kleine restjes vet op de vloer blijven zitten, kunt u de vloer nooit goed schoon krijgen. Dit omdat u deze dan niet goed kunt dweilen. Zorg er bij stap twee dan ook voor dat u goed te werk gaat met de natuurharen borstel, om al het vet los te krijgen van de vloer. Een schone vloer mag geen zichtbare vetresten bevatten. Is dit wel het geval? Begin dan het proces weer opnieuw om uw vloer optimaal schoon te krijgen. Dit is niet alleen voor de hygiëne maar ook voor uw veiligheid en die van uw personeel.

Een schone vloer is een veilige vloer

Een schone en geboende vloer kan nog wel eens glad zijn. Gelukkig zijn er meerdere reinigings- en ontvettingsmiddelen verkrijgbaar om uw vloer slipvast te maken en te houden. Dit is belangrijk om ongelukken te voorkomen op de werkvloer. Een extra manier om dit te voorkomen, naast de juiste hygiëne, is anti-slipschoenen verstrekken aan uw personeel. Dit vermindert de kans op ongelukken. Ook verbetert het de hygiëne aangezien de schoenen alleen in werksituaties worden gedragen.

Neem vrijblijvend contact op voor alle mogelijkheden

Wilt u professionele schoonmaakproducten kopen of meer tips en advies over hoe u uw keukenvloer veilig en schoon kunt houden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doe je door het contactformulier op deze website in te vullen, een mail te sturen naar info@ownthefloor.nl of te bellen naar 071-532 6618. We adviseren u graag en we komen eventueel met alle plezier een demonstratie geven bij uw bedrijf.

    Vraag de brochure aan door onderstaande gegevens in te vullen

    * Verplichte velden