Praktische tips voor reinigen bedrijfsvloeren

Een vieze vloer brengt mensen in gevaar

Voelt je bedrijfs- of kantoorvloer vies en plakkerig aan? Dan is het misschien tijd om je vloerreinigingsroutine te herzien. Als je je vloer niet goed schoonmaakt, breng je jezelf, je personeel en je klanten in gevaar. Wist je dat vallen door een vuile vloer regelmatig leidt tot een ritje naar de eerste hulp? Een vette restaurantvloer is dan niet alleen een doorn in het oog, maar ook een gevaar voor de veiligheid. Om je te helpen jouw bedrijfsvloeren zo schoon mogelijk te houden, hebben we bij Own The Floor de beste tips voor het reinigen en onderhouden van elk type vloer voor je op een rijtje gezet. Lees verder en noteer!

De beste manier om tegelvloeren schoon te maken

Tegelvloeren zijn de meest duurzame en veerkrachtige van alle vloeren. Tegels krassen of vervormen niet zoals houten vloeren en nemen geen vlekken op zoals tapijten. Tegelvoegen zijn echter nog steeds doorlatend en kunnen vlekken absorberen. Wanneer je begint met het reinigen van tegelvloeren, is het belangrijk om te overwegen hoe je de voegen schoon houdt. Bij het reinigen van tegelvloeren is het essentieel om geen bleekmiddel en andere agressieve chemische reinigingsmiddelen te gebruiken die in de voegen kunnen komen. Hierdoor brokkelt de voeg af en worden vlekken sneller opgenomen. De beste manier om voegen te reinigen is met een natuurlijke voegenreiniger.

Tapijt schoonhouden doe je zo

Het is belangrijk om je bedrijfstapijt vrij te houden van vuil en puin om een lange levensduur te garanderen. Wanneer vuil en puin zich op tapijt verzamelen en mensen erop lopen, zal het vuil de tapijtvezels afslijten. Dit zorgt voor een onaangename en slordige uitstraling. Daarom is het erg belangrijk om het tapijt schoon te houden. Er zijn drie primaire manieren om tapijt te reinigen:

    1. Regelmatig stofzuigen
    2. Vlek- of spotreiniging uitvoeren
    3. Diepgaande reiniging of stoomreiniging laten doen

De beste manier om tapijt schoon te houden, is door regelmatig te stofzuigen. Tapijt moet minimaal 2 dagen per week worden gestofzuigd, afhankelijk van het loopverkeer. Neem vooral eens contact met ons op voor meer advies over het reinigen van tapijt!

Het schoonmaken van hardhouten vloeren

Hardhouten vloeren vereisen een zachtere benadering van reiniging dan tapijt of tegels. De eerste stap is om de vloer te vegen met een bezem of een stofdoek reiniger. Als je de vloer nat wilt dweilen, gebruik dan altijd een microvezeldweil. Gebruik geen dweilen die te veel water opnemen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat hardhouten vloeren kromtrekken. Als je een hardhouten vloer reiniger gebruikt, gebruik dan een oplossing met een specifieke pH-balans om ervoor te zorgen dat je het hout niet beschadigt. Gebruik nooit andere (agressieve) reinigingsmiddelen voor uw houten vloeren!

Advies over reinigingsmiddelen en meer

Bij Own The Floor hebben we uitgebreide kennis van de producten die we verkopen en staan faliekant achter de kwaliteit ervan. We laten je graag zelf zien wat het gebruik van onze producten doet voor je vloer. Meer weten over onze producten en diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doe je door het contactformulier op deze website in te vullen, een mail te sturen naar info@ownthefloor.nl of te bellen naar 071 532 6618.

    Vraag de brochure aan door onderstaande gegevens in te vullen

    * Verplichte velden